Tissot T-Touch Connect Solar
Tissot T-Touch Connect Solar
Blog
06.11.2020.

Tissot T-Touch Connect Solar

Kao potomak prvog multifunkcionalnog taktilnog sata u istoriji, T-Touch Connect Solar ne odustaje od Tissot filozofije: Inovacija povezana sa tradicijom. T-Touch Connect Solar je prije svega sat. Privatno, interaktivno i autonomno; moderan i izdržljiv, to je Swiss Made by Tissot.

 

Solarna baterija
Tissot koristi najzelenije izvore energije kako bi napajao svoju kultnu T-Touch kolekciju: Expert Solar i Connect Solar. Sićušni solarni senzori smješteni na brojčaniku sata hvataju svjetlost koja se čuva u bateriji. Energija potrebna za pokretanje kvarca obično dolazi iz baterije, ali ovdje energija dolazi iz prirodnog ili umjetnog svjetla. Ova održiva tehnologija omogućava Tissotu da kreira satove koji rade nekoliko mjeseci bez potrebe za dopunom.

 

Taktilna tehnologija
Tissot je prvi taktilni sat razvio prije 20 godina. Ova visokotehnološka funkcija poboljšava ergonomiju sata i čini ga jedinstvenim i intuitivnim za upotrebu. Tehnologija nudi niz funkcionalnosti - kompas, nadmorsku visinu, vrijeme, alarm, hronograf - bez puno tipki ili složenih podmenija.

 

Ceramic
Ovaj materijal, koji je prepoznat kao jedna od najtvrđih supstanci, u Tissotu se koristi već desetljećima. Savršeno odgovara vanjskim dijelovima sata koji su svakodnevno izloženi ogrebotinama i udarcima. Keramički sastojci uključuju aluminijev oksid i cirkonijum, što znači da nikada neće oksidirati bez obzira na to koliko vremena prolazi. To znači da sat nikada neće izgubiti sjaj. Poznat je po svojim hipoalergenim svojstvima i dobro odgovara svakom zglobu.

 

Otpornost na vodu
Sva kućišta za satove Tissot prolaze nekoliko testova, uključujući provjeru vodonepropusnosti. Tissot testira sposobnost sata da se suprotstavi udarcima i pritiscima, kao i ulazku tečnosti, plina i prašine, replicirajući stvarne uslove u kojima se sat može naći.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Feb.
2023.
Blog
30.
Dec.
2020.
Blog
Izuzetno tanak hronograf vrhunskih performansi
06.
Nov.
2020.
Blog
Kod nas možete pronaći novu G-SHOCK G-SQUAD GBD-H1000 seriju.
06.
Nov.
2020.
Blog
G-SHOCK Rangeman dolazi iz G-SHOCK Master of G serije dizajnirane da izdrže sve vrste interakcija u najtežim uslovima.
04.
Nov.
2020.
Najčešća pitanja
04.
Nov.
2020.
Najčešća pitanja