Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke  te  reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. www.kupresak.ba Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uslovima i pravilima. Trgovac je ABC SPORTING d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je trgovcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

 

Na osnovu odredbe čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 6/12, 63/14) i čl. 43. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik BiH 25/06) privredno društvo ABC SPORTING d.o.o. KUPREŠAK Jewelry & Watches, svoje cijenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.kupresak.ba

 

O B A V J E Š T A V A

- da se prodaja robe putem internet sajta www.kupresak.ba obavlja u okviru registrovane djelatnosti privrednog društva ABC SPORTING d.o.o. KUPREŠAK Jewelry & Watches. Adresa za izjavljivanje reklamacije je: webshop@kupresak.ba

- da se osnovna obilježja robe mogu naći na sajtu www.kupresak.ba.

- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača Sl.glasnik RS 6/12, 63/14) i čl. 43. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik BiH 25/06) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.kupresak.ba smatra prodajom na daljinu.

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.kupresak.ba posjeduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namjenom koja je definisana u Deklaraciji; 

- da je prodajna cijena robe naznačena uz svaki artikal;

- da su sve cijene izražene sa uračunatim PDV-om;

- da je usluga isporuke robe besplatna za narudžbe koje su veće od 50 KM.

- kupljenu robu isporučujemo u roku od 3 dana putem kurirske službe koju birate u korpi, na način kako je to definisano na strani USLOVI ISPORUKE.

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cijenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.kupresak.ba.

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.kupresak.ba može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;

- da potrošač prilikom kreiranja narudžbe pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

- da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i namjeni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;

- da je sajt www.kupresak.ba dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavjestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamjenom, odnosno da zahtijeva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi sajt www.kupresak.ba.

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zamijeni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cjenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zamijeniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani ZAMJENA.

- da u slučaju prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cijene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani PRAVO NA ODUSTAJANJE.

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV. Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cijena u američkim dolarima te evrima. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAČINI PLAĆANJA

Proizvode koje želite da poručite putem internet prodavnice, možete platiti na više načina: 

  •  plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke 

  •  uplatnicom u pošti ili banci

  •  platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.

Plaćanje pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste prethodno poručili putem našeg sajta www.kupresak.ba, plaćanje porudžbine se vrši isključivo u gotovom novcu u domaćoj valuti (Konvertibilna Marka) na ruke kuriru naše partnerske kurirske službe koju birate u korpi i koji Vam donosi pošiljku.

Plaćanje uplatnicom u pošti ili banci

Za porudžbine čije plaćanje se vrši uplatom u banci ili pošti, rok za uplatu je 3 radna dana. Robu ćemo Vam poslati nakon evidentirane uplate. 

Plaćanje karticama

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard, Maestro ili Visa.

Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.
 

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računarai WebPay servisa, te obratno.WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanogpristupa.MonriPayment  Gateway  je sertifikovanprema PCI  DSS  Level  1  sigurnosnom  standardu  propisanom Visa i Mastercard pravilima.Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: 


Broj kartice, datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice. 

 

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti BAM - Konvertibilna Marka. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Sva plaćanja ce biti obavljenima u valuti konvertibilna marka (BAM). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije ce biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR). Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Navedena cijena koja je različita od KM, a navedena na sajtu je informativnog karaktera i zbog navedenih konverzija moguće je doći do odstupanja od iste.
Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko www.kupresak.ba mora ispunjavati sljedeće uslove:

  • Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Bosne i Hercegovine, na adresi navedenoj u porudžbini.

  • Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI ISPORUKE

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljkete u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (zaposlenom  kompanije koja vrši dostavu).Trgovac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.
Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se preduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac  odbije  primiti robu koju je naručio trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Trgovac se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde trgovac se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet)radnih dana.Nakon što dostavljač (kompanija koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane trgovaca, trgovac više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja, te probleme koji  mogu  nastati  u  vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.Ako  kupac  umjesto  dostave  izabere  opciju  downloada  proizvoda,  trgovac  se  obavezuje  poslati  obavijest isključivo u obliku elektronske pošte kupcu, na kojoj će se nalaziti linkovi za preuzimanje (download) i uputstva. Nakon prijema elektronske pošte (obavijesti o preuzimanju) kupac može odmah pristupiti preuzimanju proizvoda.

Rok isporuke

Nakon potvrde, narudžba ulazi u status obrade. Nakon obrade narudžbe, bićete obavješteni o statusu Vaše narudžbe putem email-a.
Period obrade narudžbe je najčešće 2-3 radna dana. Za sve narudžbe poslate petkom i vikendom, prodavac će Vas kontaktirati početkom naredne sedmice. 
Od tog trenutka rok isporuke je 3 radna dana.


Preuzimanje pošiljke

Kurirska služba koju birate u korpi (eksterna firma koja vrši dostavu robe za nas), pošiljke donosi na adresu za isporuku u periodu od 08:00-16:00h. Molimo Vas da se postarate da u tom periodu na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primjetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite, pozivom na broj 051/307-600 ili putem email-a webshop@kupresak.ba. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava uručiti u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam se vratiti. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju. 

Cijena isporuke

Isporuka na kućnu adresu za sve porudžbine čiji je iznos 50 KM ili veći je besplatna. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od 50 KM, cijena isporuke će iznositi 10 KM uključujući PDV.

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima isporuke.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMACIJE

Trgovac se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara  opisu  proizvoda navedenom  na  www.kupresak.ba.  Slika koja  ilustruje  proizvod  na  Internet  stranici ne  mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda,te kupac ne može reklamirati ovaj segment.U slučaju tehničke neispravnosti audio zapisa koji su pohranjeni na prenosniku zvuka trgovac preuzima potpunu odgovornost. U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 4 (četiri) radna dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost,kupac je dužan poštom uz dostavnicu,vratiti tehnički neispravan prenosnik zvuka nakon čega će trgovac u roku od 3(tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog, kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod. Trgovac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (preduzeće koja obavlja poslove dostave proizvoda). Ako kupac odabere opciju preuzimanja proizvoda te kupac ne bude u mogućnosti obaviti preuzimanje zbog tehničkih problema uzrokovanih na serveru trgovca,  trgovac se obavezuje poslati elektronsku poštu sa novom mogućnošću za preuzimanje, zašto kupac ne snosi nikakve troškove.U slučaju da kupac niti tada ne bude u stanju obaviti preuzimanje koji je uzrokovan zbog tehničkih problema na serveru trgovca, kupac je dužan o tome kontaktirati prodajnu službu prodavca koja će ponuditi adekvatno rješenje koje u sebi neće sadržavati nikakvu naknadu i daljnje troškove od strane kupca. Kupac nema pravo tražiti povrat novca u ovoj situaciji. U slučaju da kupac ne može preuzeti proizvod,a tehnički  problemi  nisu  vezani  za  trgovca, već  su uzrokovani od strane kupca, operatera ili treće osobe trgovac ne snosi nikakvu odgovornost i nije dužan kupcu omogućiti preuzimanje ili isporuku robe bez naknade. Kupac je u roku od 5 (pet )radnih dana dužan preuzeti proizvod, nakon toga više neće moći,bez obzira što je izvršio uplatu, preuzeti proizvod. U ovom slučaju kupac se odriče bilo kakve reklamacije


Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda, odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok provjerite da li je oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak dijelova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi dijelovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj, ili da podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 051/307-600, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail webshop@kupresak.ba i opišete kakav problem imate. Takođe možete preuzeti reklamacioni list sa linka na kraju ovog teksta, popuniti ga i, skupa sa robom, poslati na našu adresu. Mi ćemo, u najkraćem mogućem roku, odgovoriti potrošaču na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacij, te Vas obavijestiti Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rješavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste. 

Preuzmite reklamacioni list OVDJE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Sva prava izdavača i nosioca programana snimljenom i štampanom djelu su zadržana. Izdavač je ABC Sporting d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode trgovca niti bilo koji dio tih proizvoda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UOPŠTE

ABC SPORTING d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Sve promjene primijeniće se na korištenje www.kupresak.ba  stranice. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost  unesenih  podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža www.kupresak.ba Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. ABC SPORTING d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Iako Vam ABC SPORTING d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, ABC SPORTING d.o.o. ne može garantovati da će usluge na www.kupresak.ba odgovarati Vašim potrebama. ABC SPORTING d.o.o. takođe ne može garantovati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail webshop@kupresak.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POVRAĆAJ SREDSTAVA

Kontaktirajte nas pozivom na kontakt telefon 051/307-600 ili nam pošaljite e-mail na adresu: webshop@kupresak.ba. U poruci navedite Vaš broja računa/otpremnice, Vaš JMBG (opciono), broj KM tekućeg računa i naziv banke u kojoj imate navedeni račun. 
Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti proslijeđena na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja narudžbe. 

Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na Vaš tekući račun, te nije moguće slati novac po kuriru u gotovini. 

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KUPREŠAK Jewelry & Watches je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. 
Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Online prodavnici, koji je gore naveden, ne možete slati na adrese koje su navedene na računu-otpremnici.
Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRAVO NA ODUSTAJANJE

Poštovani kupci, obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 6/12, 63/14) i čl. 43. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik BiH 25/06) ) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.kupresak.ba smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora, da navede razloge zbog kojih odustaje.


U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Cijena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. 


Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i originalnom, neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu. 


Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.


Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZAMJENA VELIČINE I ZAMJENA ARTIKLA ZA DRUGI

Proizvod se u zakonskom roku može zamjeniti za drugi, pod uslovom da nije oštećen i korišćen a troškove vraćanja snosi kupac. Kupac može i ne mora da navede razloge zamene.

Zamjena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.

U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamjenimo za ispravan, a sve troškove snosi prodavnica www.kupresak.ba. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posljedica neodgovarajuće upotrebe.

U slučaju zamjene proizvoda za drugu veličinu, prodavac je u obavezi da izvrši zamjenu ukoliko je taj proizvod trenutno na stanju. Ukoliko kupljeni proizvod za koji se traži zamjena trenutno nije na stanju, prodavac je dužan da proizvod zamjeni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamjene prodavac je dužan kupcu vratiti novac, a troškove vraćanja snosi kupac.

Za uvažene reklamacije, prodavac www.kupresak.ba snosi sve troškove transporta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLITIKA PRIVATNOSTI

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodniza ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposlenii poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.
Kompanija ABC SPORTING d.o.o. KUPREŠAK Jewelry & Watches će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. ABC SPORTING  d.o.o. KUPREŠAK Jewelry & Watches  neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji ABC SPORTING  d.o.o. KUPREŠAK Jewelry & Watches su obavezni da poštuju povjerljivost Vaših podataka.
Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.
Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtijevalo zakonom.
Pored navedenih podataka, takođe prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posjećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, kao i sigurniju i udobniju kupovinu. 

Cookies

www.kupresak.ba koristi „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje našeg web sajta Vašim potrebama.
Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na Vašem hard disku od strane web servera. Cookie-ji ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru.
Cookie-i su jedinstveno dodijeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbijedi pogodnosti koje će Vam uštedjeti vrijeme.

Saglasnost i promjena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumijeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. ABC SPORTING D.O.O. KUPREŠAK Jewelry & Watches se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promjene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obavještenja svim registrovanim korisnicima.